Patchwork i Nors Skole

Patchwork

Patchwork Nors Skole

Hver tirsdag i vinterhalvåret mødes 10-20 kreative kvinder i et klasseværelse på Nors Skole.

De syr hovedsagelig patchwork, men indimellem er der også nogle som broderer, strikker eller hækler.

Ideen opstod for 7 år siden, da Grete Amby i et par år havde kørt til Frøstrup og syet sammen med nogle damer der. Hun tænkte at det måske kunne lade sig gøre at lave et lignende arrangement i Nors. Grete kendte flere som syede patchwork her i byen, og var i forvejen med i en mindre privat patchworkklub.

Hun gav sig til, sammen med sin søster Ingrid, at undersøge mulighederne med lokaler og Ingrid kontaktede pedellen, som var velvillig indstillet til at stille lokaler i skolen til rådighed.

Det viste sig at der uden annoncering, kun ved mund til øre metoden, mødte ca. 15 kvinder op den første vinter.

Siden er nogle stoppet og andre er kommet til, så ”staben” er nogenlunde stabil.

Meningen med arrangementet er, at inspirere hinanden, hjælpe hinanden efter devisen, det den ene ikke kan, kan en af de andre måske. Det er ligeledes rart at møde andre med samme interesse og dele sine glæder over et færdigt arbejde med nogen, som forstår, hvor stort et arbejde patchwork indebærer.

Man udveksler mønstre og erfaringer. Og bageopskrifter!

Aftenens højdepunkt (for nogen) er kaffepausen. Der er en kageliste, så man skiftes til at tage kage med, så det er jo altid spændende hvad ”bageren” nu har fundet på, og hver især har selv kaffe med .

Desuden bliver der snakket en del om andre ting (der er jo mange kvinder forsamlet), lokale nyheder, verdenssituationen m.m.

For at få nye impulser bliver der en gang imellem arrangeret besøg af en patchworker udefra. Desuden er der med mellemrum udflugt til en patchworkbutik i Års, hvor de får lov at komme om aftenen, hvor de har rigelig tid, da der kun er dem i butikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.